Miljonlotteriet

Digital bingo i föreningslokalen läggs på is

Miljonlotteriets satsning på Digilive, digital bingo som spelas i föreningslokalen, har skrotats. Lotteriinspektionen underkände spelformen.

När många IOGT-NTO-lokaler digitaliserats växte planerna fram på att kunna spela digital bingo tillsammans i föreningslokalen. En modern form av Bingohallsbingo, som dock visade sig vara lite för modern för Lotterilagstiftningen.

– Vi har haft en dialog med Lotteriinspektionen om det är lämpligt att blanda olika spelformer. Ett av skälen som Lotteriinspektionen anförde var att digilive rör sig i gränslandet mellan fysisk bingo, som Länsstyrelsen ger tillstånd till, och digital bingo, som Lotteriinspektionen ger tillstånd till, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet.

Lotteriinspektionen ansåg också att tidpunkten var illa vald.

– Just nu finns en osäkerhet kring utvecklingen av lotterimarknaden. Spellagstiftningen håller på att ses över och kommer att förändras. För närvarande råder en mycket restriktiv hållning från myndigheterna mot nya spelformer. Det finns tydliga politiska krav på att den totala spelmarknaden inte ska öka.

Åsa Fredriksson är besviken över utslaget.

– Ja, det är jättetråkigt, men spelansvarsfrågan är ju väldigt viktig, säger hon.

Hon berättar att Miljonlotteriet nu istället erbjuder föreningar att sälja lotter på traditionellt sätt istället.

– Vi utvecklar hela tiden nya produkter och det nya nu är att föreningar har möjlighet att sälja de lotter som hittills endast sålts i butik. Det är bara att kontakta vår ombudssupport på tel 031- 338 28 30 eller ombud@miljonlotteriet.se.

Lotterna kostar 20 kronor varav 7:50 kr går till föreningen. Högsta vinsten är 3 miljoner.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer