Kamratstöd

Kiosken i Vännäs blir ny träffpunkt för IOGT-NTO:s kamratstöd

Den gamla pressbyråkiosken vid järnvägsstationen i Vännäs öppnar nu för IOGT-NTO:s kamratstödsverksamhet.

Tidigare i veckan höll den gamla pressbyrån vid järnvägsstationen i Vännäs öppet hus, med föreläsningar och information, för alla som ville komma förbi.

Kiosken kommer fortsättningsvis att fungera som en ny central träffpunkt för människor som har eller har haft ett missbruk – och blir alltså ett komplement till IOGT-NTO-gården. Fokus ligger på kamratstödsverksamhet.

Tanken är att kiosken ska bidra till ett nyktrare Vännäs i samarbete med föreningen Möjliggörarna. Det är ett socialt projekt som bland annat sysslar med att samla in och skicka kläder och mat till Riga.

– Vår tanke är att bedriva alkohol- och narkotikapolitik samt internationell verksamhet från kiosken. Samarbetet med Möjliggörarna är ett led i det internationella arbetet, säger Björn Hansson på IOGT-NTO i Vännäs.

Han tillägger att man även planerar att ha andra aktiviteter, exempelvis temakvällar. Förbundet har bidragit ekonomiskt till verksamheten. Till en början kommer man att hålla öppet måndagar och tisdagar på förmiddagen. Övriga dagar håller kyrkan sina lokaler öppna för kamratstödet.

– Vi har haft många besökare de två första dagarna och responsen är mycket positiv, säger Björn Hansson.

Mer från Accent