Nykterhet

Jordskredsseger för Maik Duennbier i Soberyvision comedish contest

Klicka på första bilden för att se bildspelet.

Efter en hård kamp om vem som är roligast i UNF:s förbundsstyrelse tog Maik Duennbier hem en övertygande seger. Han fick alla poäng och dominerade därmed FS-showen.

– Jag ska stå här och vara rolig, inledde Maik Duennbier sitt två minuter långa nummer. Men ni vet väl att i Tyskland finns det ingenting som anses vara fjantigt eller roligt.

Det självironiska skämtet drog hem högljudda skratt och applåder. Stå-uppnumret nådde sin höjdpunkt när Maik Duennbier berättade om sina erfarenheter när han först kom till Sverige och UNF.

– Jag var hela FS biståndsprojekt, konstaterade han, följt av skratt, jubel och applåder.

Men var egentligen Maik roligast? Nej inte av skratten att döma.

Publiken kunde inte få nog när förbundsordförande Vidar Aronsson berättade om den gången det hände en liten olycka under en resa till Nicaragua.

– Det rann bajs ner för mina ben, förklarade han inför en gapskrattande publik som tydligen fortfarande uppskattar kiss- och bajshumor.

När det var dags att presentera resultatet av sms-omröstningen konstaterade konferenciererna Erik Wagner och Ellinore Eriksson att man, precis som i riktiga Eurovision, inte kan rösta på sitt eget land. Varpå alla tävlande fick noll poäng utom Maik Duennbier som vann med 319 poäng.

Segraren strålade av lycka när han tog emot publikens applåder.

Text och foto: Joanna Wågström

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer