Integration

IOGT-NTO tar över projektägarskapet för Attityd Hudik

Från den 1 maj är IOGT-NTO projektägare av Attityd Hudik, som bland annat handlar om att förbereda utrikesfödda för den svenska arbetsmarknaden.

HHC (Hudiksvalls Hockey) utsågs ursprungligen till formell ägare av projektet, som finansieras av arbetsförmedlingen. Men nu har det alltså blivit ett byte efter att HHC hoppat av. Anledningen uppges vara att HHC inte insett hur resurskrävande projektet är.

Men det är inte något som skrämmer den lokala IOGT-NTO-föreningen.

– Det här projektet känns klockrent för oss, vi har lång erfarenhet av integrationsarbete. Vår vision är ju att arbeta för individen och där är integration mycket viktigt, säger Krister Lundgren, projektägare och ordförande i IOGT-NTO i Hudik. Han tillägger att majoriteten av projektdeltagarna är muslimer och därmed redan nykterister.

– Vi kommer att få många nya medlemmar!

Projektet är redan igång och har fungerat mycket väl under två år i bland annat Ljusdal. Därför ser IOGT-NTO övertagandet av Attityd Hudik som en ren formalitet. Resten kommer att rulla på och utvecklas.

– Vi har mycket verksamhet här i Hudik och kommer att få projektet att växa, tror Krister Lundgren.

Attityd Hudik syftar till att hitta arbetsplatser till utrikesfödda. Man skräddarsyr individuella lösningar. Det kan handla om att någon behöver lära sig mera svenska för att passa på en viss arbetsplats. Någon annan talar redan bra svenska men behöver lära sig en viss syssla.

Lördagen den 18 maj invigs projektet officiellt med det nya ägarskapet.

Mer från Accent