Nykterhet

IOGT-NTO satsar stort på värvning 2012

IOGT-NTO har valt att satsa särskilt på medlemsvärvning i år. Anledningen är att man vill bli en ännu starkare folkrörelse med så många medlemmar som möjligt på så många platser i landet som möjligt.

-Antalet medlemmar har minskat de senaste åren och rent psykologisk ger det en kick att känna stolthet över att vi är en stor och stark organisation. Många medlemmar har en stort symbolvärde och värvningen stärker vårt varumärke. Det är bra att vi syns ute, säger Eva Blomqvist, organisationschef.

Förra året värvades 3300 nya medlemmar. En bra siffra, men det har varit relativt svårt att få föreningar och distrikt att engagera sig. Årets mål är satt högre; 4000 nya medlemmar. Och tanken är att värvningen nu ska ske mer i samklang med föreningar och distrikt och inte styras så mycket från centralt håll.

Så hur gör man för att få distrikt och föreningar mer engagerade?

-Vi är just nu ute på en turné i alla distrikt med en värvnings kick-off. Vi presenterar värvningen, upplägg och den nya profilen och det nya materialet. Det ska kännas nytt och fräscht och vi möter betydligt många fler nyckelpersoner i år än tidigare. När vi är klara kommer vi ha träffat 200 personer, jämfört med 30 förra året, säger Eva Blomqvist.

Vid kick-offen ska distrikten redan komma igång med planering, vilken följs upp och stöttas av förbundets värvningsteam, Robert Lindh, Winnie Blom-Jensen och Eva Blomqvist.

Både privatpersoner och föreningar/distrikt erbjuds olika morötter för att värva mer och bättre.

-Vi har en premietrappa för privatpersoner, vi lottar ut en week-end varje månad och för föreningar har vi en tävling varje vår och höst. Dessutom har vi distriktsutmaningar i mars och oktober. Alla distrikt som nettoökar får 10 000 kronor, säger Eva Blomqvist.

Värvningar handlar förstås lika mycket om kvalitet som kvantitet. Det är ju viktigt att värvade medlemmar stannar kvar.

-Där har vi blivit bättre sedan vi införde betalning från första året. Erfarenheten är att den som betalar en gång ofta fortsätter. I dag har vi mer kvalitet i avsluten än när vi hade ett gratisår.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer