Världens Barn

IOGT-NTO och Världens Barn – så funkar det

IOGT-NTO har varit med och samlat in pengar till ­Världens barn sedan 2005. Accent reder ut varför och hur samarbetet ser ut.

Ett tjugotal organisationer arbetar tillsammans för att få in så mycket pengar till barnen som möjligt. Organisationerna turas om att vara bland de tolv i kärntruppen vars projekt de insamlade medlen går till. I år är andra året som IOGT-NTO inte ingår.

− Men vi samlar in lika mycket pengar och arbetar lika hårt ändå, säger Per-Åke Andersson, programsekreterare på IOGT-NTO-rörelsens internationella institut och förklarar att IOGT-NTO kan söka medel ur en allmän pott.

Under 2012–2013 driver IOGT-NTO sju projekt med medel från världens barn. Det är projekt för gatubarn i Chiang Mai i Thailand, flyktingfamiljer i Burma, Barn som får lära sig om sina rättigheter i Thailand, Gatubarn och barn i missbruksfamiljer i Kenya, Teaterklubbar och ledarutbildning i Kenya, Scouting mot droger i Burundi och Scouting mot droger i Tanzania. Under 2013 har projekten kostat 1,3 miljoner kronor, pengar som IOGT-NTO fått från Världens barn.

− Det handlar om barn och barns rättig­heter. Barn är mest utsatta, både för sjukdomar och för svält. De är också mest utsatta för naturkatastrofer och drabbas hårt av hemskheter som vuxna utsätter dem för, säger han.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer