Rasism

IOGT-NTO markerar mot rasism

Den senaste tidens händelser har fått IOGT-NTO och förbundsordförande Anna Carlstedt att reagera. Nu planerar man en manifestation tillsammans med andra organisationer under Almedalsveckan.

Strax före jul anfölls en antirasistisk demonstration i Kärrtorp utanför Stockholm av nazister. I helgen hände samma sak igen – nu i Malmö – denna gång med flera allvarligt skadade.

– Det som hände i Malmö förra helgen är en tragedi och helt oacceptabelt i Sverige 2014, säger Anna Carlstedt, förbundsordförande i IOGT-NTO. Sett ur ett större perspektiv är det en fruktansvärd utveckling vi ser med allt starkare högerextrema vindar som blåser, ute i Europa men även här hemma i Sverige.

IOGT-NTO planerar nu att, tillsammans med andra delar av organisationslivet, genomföra en manifestation mot rasism och nazism under Almedalsveckan.

– Likgiltighet är den största faran och vi har alla ett ansvar att agera och stå upp för våra medmänniskor. Vi jobbar med övriga civilsamhället kring de här frågorna. Oavsett vilka sakfrågor vi som organisationer fokuserar på så är arbetet mot rasismen något som berör oss alla.

IOGT-NTO kommer att delta i ett möte den 25 mars där en rad organisationer på initiativ av Riksidrottsförbundet och Forum (där Anna Carlstedt också är ordförande) kommer att diskutera en större manifestation.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer