Rörelsen

I dag lanseras nya Fika-appen

En ny Fika-app lanseras i dag på IOGT-NTO:s medlemssida. Syftet är att nå nya grupper för ett eventuellt medlemsskap och att sprida kunskap om IOGT-NTO.

I dag lanseras Fika-appen på www.iogt.se/fikadejt. Om man väljer att delta läser appen automatiskt av din profil och letar upp en vän som passar som fika-kompis, baserat på intressen och andra gemensamma nämnare. Fram tills årsskiftet kan man vara med i en utlottning där man kan vinna upp till 500 kronor att fika för.

– De första 300 personerna som gör testet får också en värdecheck till en fika och en bulle. Priserna kommer att delas ut i början av nästa år, säger Samuel Somo, ansvarig för digitala medier på IOGT-NTO.

Han berättar att syftet med appen är att få folk att komma i kontakt med IOGT-NTO via sociala medier och att de som deltar delar appen på sina vänners Facebooksidor. Ju fler som deltar och delar, desto större spridning. Den som redan är medlem kryssar för det i en ruta, så slipper de bli kontaktade om ett eventuellt medlemskap. Övriga kan komma att kontaktas av IOGT-NTO med en medlemsförfrågan.

– Vi tror att det här är ett bra sätt att komma i kontakt med oss. 4,5 miljoner svenskar är med på Facebook, så här finns en enorm potential, konstaterar Samuel Somo, som tycker att det är viktigt att prova nya vägar att nå människor och potentiella medlemmar.

Mer från Accent