Nykterhet

Hillevi Wahl har tilldelats Blå Bandets utmärkelse ”framgångsrik opinionsbildare”

Hillevi Wahl, journalist, författare, krönikör och föreläsare, har fått Blå Bandets pris ”framgångsrik opinionsbildare”.  Hon fick priset för att hon får människor att lyssna.

Priset delades ut under Almedalsveckan i Visby.

– Jag blev så glatt överraskad! Rörd och glad och stolt. Inte minst över den genomtänkta och fina motiveringen. Den ska jag sätta upp på väggen och titta på ibland när jag har en svacka, säger Hillevi Wahl i en kommentar till Accent.

Av motiveringen framgår att Blå bandet valt Hillevi Wahl främst för att hon har förmågan att få folk att lyssna:

”Med entusiasm och värme pratar Hillevi Wahl om svåra ämnen. Denna kombination gör att hon får människor att lyssna på hennes egna erfarenheter av missbruk. Hennes budskap om att ”lyssna på barnen” stämmer väl in med det Blå Bandet arbetar för, att uppmärksamma de barn som växer upp i familjer med risk- eller missbruk.

Hillevi har en glädje som lätt smittar av sig vilket gör att det blir lätt att lyssna på henne, samtidigt som det finns ett djup i det hon säger som berör känslomässigt.

Genom att hon även är duktig på att skriva har det blivit flera böcker i skilda ämnen och oräkneliga krönikor och flera olika tidningar. I Blå Bandet medverkar Hillevi med föreläsningar och samtal samt med artiklar i våra tidningar. Detta gör att hon når många människor och är en viktigt och värdefull opinionsbildare.”

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer