IOGT-NTO

Hallå där Andrine Winther – hur var det att träffa Ban Ki-Moon?

Andrine Winther, vice ordförande i IOGT-NTO, fick chansen att träffa FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon under hans Sverigebesök i veckan.

– Han är i Sverige med anledning av globalt forum för migration och ville träffa representanter för civilsamhällets organisationer. IOGT-NTO var en av organisationerna som fick en plats på mötet.

Varför ville han träffa er?

– Han brinner för civilsamhället och ville nog markera att han tycker att vi är viktiga. Dessutom tror jag att han ville påminna oss om att FN spelar en viktig roll i världen.

Vad sa han då?

– Han höll ett brandtal också berömde han Jan Eliasson. Han pratade mycket om konflikterna i världen, särskilt Syrien och Sydsudan.

Fick ni andra chansen att säga något också?

– Ja, efter hans tal fick organisationernas representanter ställa frågor, men inte jag. Det var bestämt i förväg vilka som fick ställa en fråga. Vi var ca 70 organisationer så det var omöjligt att låta alla yttra sig.

Var det ett bra möte?

– Ja, det tycker jag. Det var hedrande att IOGT-NTO fick vara med. Vi var den enda nykterhetsorganisationen. Det var också roligt att han markerade att det vi gör är viktigt.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer