IOGT-NTO

Gamla Elverket i Falun fick fondpengar från Rotary

Den 28 maj mottog IOGT-NTOs Gamla Elverket i Falun 10 000 kronor från Falu Rotarys ungdomsfond. 6000 kronor kommer från Bertil Ljunggrens fond, resten från Rotary.

På Gamla Elverket bedrivs en omfattande och framgångsrik social ungdomsverksamhet, vilket var den huvudsakliga anledningen till att pengarna i år kom dem till del.

Motiveringen: i Gamla Elverket har skapats en mötesplats för olika grupper människor i samhället. Den springande punkten är den sociala verksamhet som drivs där och ibland under veckans alla dagar.

– Jätteroligt, säger Tommy Johansson på Gamla Elverket. Vi är glada över uppmärksamheten som det här ger oss och över pengarna förstås. De kommer att gå in i verksamheten och speciellt öronmärkas för ungdomsaktiviteter. Men de räcker tyvärr inte så långt, för vi bedriver oerhört mycket resurskrävande verksamhet. Vi har många praktiserande ungdomar och under helgerna brukar det bli musik och teater. Vi önskar att vi kunde ta emot ännu fler än vi gör i dag. Efterfrågan på platser för arbetsträning, ungdomstjänster och de som dömts till samhällstjänst är större än det vi kan tillgodose i nuläget.

Gamla Elverket har också en omfattande konferensverksamhet.

Mer från Accent