Nykterhet

Fredrik Torberger omvald som ordförande för NSF

I helgen höll Nykterhetsrörelsens scoutförbund NSF förbundsmöte och Fredrik Torberger återvaldes som ordförande. Men vägen dit var inte helt okomplicerad.

Valberedningen hade nämligen presenterat en motkandidat, Maria Hill, eftersom man bland annat ansåg att NSF blivit för ”grabbigt” under Fredrik Torbergers ledning. Man menade att människor kände sig överkörda och att arbetsplanerna var för vidlyftiga. Trots det lades en majoritet av rösterna på Fredrik Torberger.

– Det känns jätteroligt att bli omvald. Egentligen var jag aldrig riktigt orolig, eftersom jag inte trodde på att förbundsstyrelsen ville få bort mig. Men visst tar jag till mig av de kritiska rösterna och jag försöker säkerställa att vi jobbar vidare med de frågorna, säger Fredrik Torberger.

Han tillägger att en positiv bieffekt av turbulensen på förbundsmötet var att så många var intresserade av de ledamotsplatser som plötsligt behövde tillsättas.

– Många tjejer kandiderade, vilket var kul. Jag ser intresset och viljan att bli ledamot som ett vitalitetstecken!

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer