Nykterhet

Fredrik Torberger ny ordförande i NSF

Från och med i dag är Fredrik Torberger NSFs nye förbundsordförande. Och till skillnad från sina föregångare är han arvoderad och kommer alltså att arbeta heltid med att utveckla scoutförbundet.

-Det här känns jättespännande och är mitt livs största utmaning, säger Fredrik, som välkomnar valberedningens beslut att arvodera ordförandeposten. Han menar att det kommer att ge de extraresurser som förbundet behöver för att utvecklas i stället för – som hittills – vara ett förbund som har svårt att få vuxna att engagera sig.

-Min största utmaning som ordförande är att hitta sätt att få vuxna att vilja vara med. Vi behöver hitta meningsfulla saker som är relevanta för människor. Ett sätt tror jag är att satsa på seriös personlig utveckling för unga och vuxna, anser Fredrik.

Han är övertygad om att det går utmärkt att kombinera med nykterhet och vill att NSF profilerar sig med verksamhet som har nyktra vuxna som förebilder.

-Nyktert ledarskap är en metod som vi vill kommunicera. Genom att visa nykterhet som livsstil, tror jag att vi kommer att få fler att vilja gå med. Alla kanske inte vill bli helnyktra, men några kommer säkert att se vilken vinst det är att avstå alkohol.

Fredrik är oerhört taggad inför uppgiften att leda scoutförbundet och beskriver sig själv som en visionär och idémänniska som ser lösningar snarare än problem.

-Jag är en stark kommunikatör som har lätt att få med mig folk och ser mig själv som en bra ledare, säger han och tillägger att han dessutom har en projektledarutbildning samt en utbildning i psykologisk coachning med sig i bagaget. Det lär komma väl till pass när det är dags att sätta ihop ett effektivt team som ska föra NSF in i framtiden.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer