IOGT-NTO

Förvärrad situation för utvisningshotade Asem

Utvisninghotade egyptiern Asem från Hedemora har gått under jorden med sin familj. Orsaken är rädsla för att, med omedelbar verkan, skickas tillbaka till hemlandet.

För utvisningshotade Asem, som flydde med sin familj från Egypten till Hedemora – och som Accent har skrivit om tidigare – har situationen nu förvärrats. Enligt Gösta Johansson, ordförande i IOGT-NTO-föreningen i Hedemora, har han och familjen gått under jorden och lever gömda, efter att Migrationsverket avkunnat sin slutgiltiga dom. De ska ut ur landet.

Trots många namnunderskrifter från IOGT-NTO-medlemmar och massiva försök att få Migrationsverket att inhibera utvisningen – bland annat med hjälp av IOGT-NTO:s förbundsordförande Anna Carlstedt – valde Migrationsverket att inte ompröva familjens överklagan.

Familjen vågar inte längre bo kvar i lägenheten som de tilldelats. Var de ni befinner sig i nuläget vet inte Gösta Johansson.

– Det känns väldigt tråkigt. Jag har försökt nå Asem på hans mobil, men han svarar bara enstaka gånger. Jag förstår att de är rädda. Utvisningshotet är nu väldigt konkret. Men vi får se vad som händer, säger han.

Kort efter att Asem flydde till Sverige blev han medlem i IOGT-NTO och startade upp verksamhet för barn och unga. Han värvade dessutom ett 50-tal nya medlemmar.

Mer från Accent