Pumpen

Bildspel: Tårtor och aktiviteter i årets Pumpen

Segrare i årets Pumpen-tävling är lagen 2010 Trots Allt!/Arken och 22 Gustav Vasa. Årets uppdrag innebar att rekrytera en medlem, skapa ett bakverk,eller genomföra en aktivitet  med anknytning till IOGT-NTO-rörelsen. 

83 lag deltog i den årliga Pumpen-tävlingen, en lagfrågesport som genomförts sedan 1965. Förutom att svara på kluriga frågor var årets praktiska tredelad; lagen kunde välja mellan att skapa ett bakverk, tårtor, godis eller dylikt med tydlig anknytning till IOGT-NTO-rörelsen, rekrytera en ny medlem som också deltar i tävlingen, alternativt genomföra en drogfri aktivitet på stan, som synliggör IOGT- NTO-rörelsen eller Vit jul. 53 lag utförde någon av de praktiska uppgifterna.

Årets vinnare är 2010 Trots Allt!/Arken och 22 Gustav Vasa, som fick 73 poäng var.

– Vi är glada över att ha lyckats ro Pumpen i land ännu ett år, och grymt imponerade av lagens bidrag, både vad gäller korrekta svar och kreativa bakverk. En extra eloge vill vi ge till IOGT-NTO Lf 225 Nyköping som med en enda deltagare lyckades få hela 16 rätta svar, kommenterar Patrick Englind och Stina Classon i tävlingsledningen.

Tävlingsledningen skickar också ett stort grattis till UNF Lansen som fick nästan lika många poäng, trots att de bara var fyra personer i laget.

Läs mer om årets Pumpen.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

»

Mer från Accent