Nykterhet

Åtta tips för bättre bloggande

1.Var dig själv när du skriver. Bara för att man uttrycker sig skriftligt behöver det inte bli formellt. Använd en korrekt men avslappnad ton.

2. Sätt inte ribban för högt. Det är lätt att falla i fällan att tänka att allt man skriver på bloggen måste vara jätteviktigt eller oerhört smart. Tänk mer i termerna av en intressant diskussion vid middagsbordet än en debattartikel eller akademisk avhandling.

3. Interagera med omvärlden. Länka till andra bloggar och till tidningsartiklar. Då kommer de du länkar till att se att din blogg finns och kanske länka tillbaka. Kommentera på andras bloggar.

4. Använd automatiska söktjänster för att prenumerera på ord som ”alkohol” eller ”IOGT-NTO”. Då kan du hålla koll på när tidningar eller andra bloggar skriver om de frågor du är intresserad av. Börja till exempel med
news.google.se

5. Återanvänd. När du hållit på ett tag kommer du att märka att din blogg är en bra källa att ösa ur. När ett ämne blir aktuellt igen kan du enkelt länka till något du skrev om samma sak för ett år sedan.

6. Skriv regelbundet. Gärna tre gånger per vecka åtminstone. Ofta kommer detta naturligt – du väljer ju troligen att skriva om ämnen som engagerar dig.

7. Läs tidningen med nya ögon. ”Åh, det här skulle jag verkligen vilja kommentera. Det bloggar jag om.”

8. Om ni startar en gemensam föreningsblogg kan det vara bra att presentera dem som brukar skriva på bloggen på en särskild sida. Se också till att alltid ha med en länk till en sida där man kan bli medlem. Var inkluderande och bjud in!

Pierre Andersson

Mer från Accent