IOGT-NTO

Anna Carlstedt vald till ny ordförande för Röda Korset

Om en månad avgår Anna Carlstedt som ordförande för IOGT-NTO. I morse valdes hon till ett nytt förtroendeuppdrag – nu som ordförande i Röda Korset.

I helgen samlas Röda Korset för riksstämma i Växjö. På söndagsmorgonen valdes Anna Carlstedt som väntat till ny förbundsordförande för organisationen.

Anna Carlstedt har varit förbundsordförande för IOGT-NTO sedan 2009 men kommer att lämna posten i samband med IOGT-NTO:s kongress i Lund i slutet av juni.

– Det är en orolig omvärld och mer än 50 miljoner människor i världen är på flykt. Samtidigt ser vi att många dör när de flyr över Medelhavet. Röda Korset fyller, med sitt unika mandat, en viktig funktion och vi är på plats både före, under och efter en katastrof. Det känns oerhört hedrande att få vara en del av en sådan organisation, säger Anna Carlstedt i ett pressmeddelande.

Röda Korset har närmare 150 000 medlemmar och mer än 30 000 frivilliga i Sverige som tränar svenska och skapar sysselsättning på asylboenden, stöttar EU-migranter, besöker häkten och förvar och håller i läxhjälp.

Mer från Accent