Allsång

Anders Karlsson efter Allsången: ”Ett minne för livet”

Förra tisdagen gick Anders Karlsson, utvecklingskonsulent på IOGT-NTO, genom rutan under sin medverkan i Allsång på Skansen. Efteråt tog hyllningarna aldrig slut.

För en dryg vecka sedan skickade trubaduren och IOGT-NTO-konsulenten Anders Karlsson in ett bidrag till ”Min allsång”, en tävling som arrangeras av Allsång på Skansen där vinnaren får leda en allsång under livesändning.

– Några dagar senare fick jag veta att de hade valt ut min tolkning av bidragslåten. Jag blev förvånad och chockad. Jag trodde inte att jag skulle ha någon chans eftersom jag antog att det var jättemånga duktiga som skickade in. Men de sa att de verkligen gillade min version, säger Anders Karlsson, som snabbt fick ställa in sig på att infinna sig på Skansen tisdag eftermiddag.

Några repetitioner med bandet fanns det inte tid till, utan det var först på genrepet som Anders Karlsson fick prova sin pipa i Tomas Ledins ” I natt är jag din”. Kort därefter drog livesändningen igång.

– Jag var konstigt nog inte särskilt nervös utan kunde njuta av stunden, trots att jag vet att 1,7 miljoner svenskar sitter och kollar hemma i sofforna, förutom publiken på plats. Jag kände att detta är mitt livs chans och jag var otroligt tacksam över att ha fått uppleva den härliga stämningen och få träffa Sanna Nielsen, som är äkta och ett riktigt proffs på det hon gör, säger Anders Karlsson.

När det blev hans tur att leda allsången var det som att han aldrig hade gjort annat. Han gav allt, folk stod upp och dansade och sjöng.

– Jag fick overkligt mycket respons och massor av positiva omdömen, både från kända och okända människor och från producenten, som var väldigt imponerad av min insats. Efteråt kom körledaren Gabriel Forss fram till mig och sa att jag hade en fantastisk röst. Jag blev helt chockad. Efter sändningen stod reportrarna på kö för att intervjua mig, bland annat Aftonbladet. De ville intervjua mig… det hade jag aldrig trott skulle hända, säger Anders Karlsson, som fortfarande är lyckligt omtumlad, ödmjuk och tacksam efter sina minuter i rampljuset.

Veckan som gått beskriver han som helt hysterisk. Folk har ringt och skrivit på sociala medier. Nu hoppas Anders Karlsson att hans medverkan i Allsång på Skansen ska leda till fler bokningar och spelningar. Han brinner för musiken och älskar att sjunga och uppträda.

– Det känns kul att det gick så himla bra. Alla fina ord och omdömen värmer. Det här är ett minne för livet!

Mer från Accent