Förebyggande

Alkoholfritt fortsatt sommarfavorit

För varje år får allt fler svenskar upp ögonen för alkoholfritt och sommaren är all-time-high. Trettio procent av allt alkoholfritt som säljs under året säljs under månaderna juni till augusti.

I år har alkoholfritt rosévin seglar upp bland favoriterna på Systembolaget. Men även alkoholfri öl och andra drycker står starka i sommarvärmen. Under sommarens tre månader säljs 1 miljon liter av totalt 3,4 miljoner liter under hela året. 53 procent av försäljningen av alkoholfritt rosévin under 2016 såldes under just juni–augusti.

– Vi har flera nyheter i år. Bland annat flera svenska äppelmuster, som är mycket efterfrågade och omtyckta. Liksom två alkoholfria öl, ett alkoholfritt vitt vin, en dryck som klassas som ”övrig” blanddryck, som är en blandning mellan en india pale ale och soda, samt en rooibos- och svartvinbärsbaserad must, säger Matilda Dannetun, pressekreterare på Systembolaget.

Mest populära alkoholfria dryckerna under sommaren – och hela året – är alkoholfri öl och alkoholfritt bubbel.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer