Nykterhet

30 049 medlemmar i IOGT-NTO

IOGT-NTO minskade med 728 medlemmar under fjolåret, men 5 av 23 distrikt ökade sitt medlemsantal. Ett av dem var Örebro, vars somaliska förening värvade 17 nya medlemmar – på självaste julafton.

IOGT-NTO Örebro nettoökade med 128 medlemmar under fjolåret, och i slutet av året lades en extra växel in.

– Det är vår distriktskonsulent Per Holm som gör skäl för sin lön. Han kom på idén att dra igång en fotbollscup i distriktets somaliska förening, och att förlägga den till julafton. Det finns inte så mycket annat att göra den dagen för dem som inte firar jul, säger distriktsordföranden Jerry Wallh.

Cupen lockade ett 90-tal deltagare och och 17 nya medlemmar värvades.

Störst nettoökning under fjolåret stod annars IOGT-NTO Södermanland för, distriktet ökade med 143 medlemmar. Även distrikten i Östergötland, Jämtland och Halland hamnade på plus.

Men trots att IOGT-NTO under 2015 lyckades värva 3 640 nya medlemmar så blev helhetsresultatet för hela organisationen för året en minskning på 728 personer. En siffra som är i det närmaste identisk med det antal medlemmar som avled under året, 725 personer. 2 145 medlemmar utträdde på grund av att de inte betalat medlemsavgiften. 1 500 personer valde att utträda genom att kontakta medlemsservice. Det innebär att IOGT-NTO inledde det nya året med 30 049 medlemmar.

Målet för 2016 är att värva 4 000 nya medlemmar, samt att minska antalet utträden med 500.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer