Narkotika

Cannabisodlare bakom ljuset?

Förra veckan försvann delar ur 20 gatlyktor mystiskt i Gävle. Nu misstänker Gävlepolisen att cannabisodlare ligger bakom.

Det var natten till förra torsdagen som 20 gatlyktor lyfts ur sina socklar och själva lamporna plockades ur och stals. Polisen trodde till en början inte att det kunde handla om stöld eftersom arbetet varit omfattande och upptäcktsrisken stor.

Efter en kommentar till en artikel i Arbetarbladet uppkom misstanken att det ändå rör sig om en stöld och att cannabisodlare skulle kunna ha intresse av lamporna som har ett rödaktigt sken.

Både Gävlepolisen och Gävle Energi tror på teorin.

− Jag kan inte se något annat motiv, säger Fredrik Holmgren, chef för belysningsavdelningen inom Gävle Energi, till Arbetarbladet.

En anonym odlingsexpert som Arbetarbladet talat med tror att lampdelarna mycket väl kan vara tänkta för narkotikasodling.

– Det är nog till en större cannabisodling. Om du ska odla det räcker sådana här lampor utmärkt, det blir många blad, däremot inte så hög kvalitet. För att odla blommor och grödor krävs även solljus. Jag tror knappast att den som stal detta ska odla tomater, säger experten.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer