Missbruk

SD-topp hoppar av på grund av missbruk

SD-ledamoten William Petzäll lämnar partiet på grund av sitt missbruk av alkohol och narkotika. Men han väljer att sitta kvar i riksdagen som politisk vilde och planerar att driva beroendefrågor.

William Petzälls missbruksproblem uppdagades i våras, och Sverigedemokraterna ordnade då med behandling åt honom.

”Efter slutförd grundbehandling fick Petzäll en ny chans och lovade partikamrater och väljare, bland annat via media, att avsäga sig sin riksdagsplats om han skulle dricka alkohol eller ta narkotikaklassade preparat igen”, skriver paritet i ett pressmeddelande.

Under sommaren återföll William Petzäll i missbruk, och Sverigedemokraterna uppmanade honom att lämna sitt riksdagsuppdrag.

William Petzäll har nu istället valt att lämna partiet och sitta kvar i riksdagen som politiskt vilde. Han planerar att driva beroendefrågor, som numera är det som ligger honom varmast om hjärtat, skriver Expressen.

– Jag är intresserad av att samtala med alla partiet i riksdagen där det finns gemensamma nämnare för min hjärtefråga, säger han till Expressen.

Efter William Petzälls avhopp går Sverigedemokraterna från 20 till 19 mandat, vilket försvagar deras roll som vågmästare något.

Jenny Stadigs

Mer från Accent