Missbruk

Convictus nystartar gym för hemlösa

Hälsoproblemen hos före detta missbrukare och hemlösa är ofta komplexa. Därför nystartar nu den ideella organisationen Convictus sitt gym på Södermalm i Stockholm tillsammans med proffsiga volontärer som ska hjälpa de hemlösa till en bättre hälsa. Volontärerna behövs eftersom verksamheten inte längre får finansiellt stöd.

-Vi har fått ett stort gensvar från naprapater, massörer och sjukgymnaster som är villiga att ställa upp för oss. Vi bedrivit det här hälsoarbetet i några år, men vill nu utveckla och förbättra verksamheten, som inte bara handlar om traditionell styrketräning utan om ett helhetstänk kring kropp, träning och hälsa, säger verksamhetsansvarige Claes Heijbel.

Han menar att före detta missbrukare ofta har problem med tänder, leder, fötter och infektionssjukdomar, vilket ställer speciella krav på gympersonalen.

-Målet med gymet är att peppa människor som har levt med missbruk att intressera sig för sin kropp och sin hälsa, säger Claes Heijbel, som kommer att öppna gymet i början av september.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent