Alkohol

Absolut vodka öppnar konceptbutik i Malaysia

Absolut vodka öppnar sin första konceptbutik. Den väljer de att förlägga till Kuala Lumpurs internationella flygplats, i ett av de länder där man dricker minst i världen.

Absolut Vodka öppnar sin första konceptbutik i världen. Inte i ett land där man har många kunder, utan i Malaysia, ett av de 23 länder i världen där befolkningen dricker mindre än 1 liter ren alkohol per person och år.

Kuala Lumpur International Airport är en viktig knutpunkt för all flygtrafik i Sydostasien, och Sydostasien är, enligt ett pressmeddelande från The Absolut Company, är en viktig och expansiv marknad för Absolut.

I butiken kommer kunderna, enligt pressmeddelandet, att få ”en helhetsupplevelse av ABSOLUT”.

”I entrén till den 45 kvadratmeter stora butiken hälsas man välkommen av en ABSOLUT värd och i butikens mitt finns en specialdesignad bar där man kan prova drinkar från Drinkspiration som är en drinkguide med över 500 drinkar, med och utan alkohol, på nätet skapad av ABSOLUT VODKA. Drinkarna kan sedan avnjutas i den tillhörande loungen.”

Av de 23 länder i världen som har den lägsta alkoholkonsumtionen ligger 17 i Asien. Här finns alltså stor potential för alkoholindustrin att locka helt nya kundgrupper.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer