IOGT-NTO:s medlemstidning Accent har under 55 år utvecklats från enbart en papperstidning till en nättidning med dagliga nyheter, samt en podd att lyssna på.

Accent på papper

Accent kommer hem i brevlådan till IOGT-NTO:s 27 000 medlemmar i hela landet. Tidningen har också ett antal externa prenumeranter, samt delas ut till ledamötena i Sveriges Riksdag. Förutom reportage och intervjuer innehåller tidningen nyhetssammanfattningar från nättidningen inom områdena politik, forskning och IOGT-NTO-rörelsen. Accent kommer 2020 ut med 5 nummer, 3 under våren och 2 på hösten.

Lyssna på Accent

I Accentpodden hittar du radioreportage av olika längd om IOGT-NTO:s frågor. Hittills finns det 35 avsnitt i arkivet – om allt från cannabis­legalisering och alkoholisglassen till rasism och folkbildning. Och vi fyller regelbundet på med nya aktuella program.

Accent på dator och smart telefon

Accent på internet heter accentmagasin.se och är en öppen sajt som till 90 procent besöks av människor utanför IOGT-NTO:s medlemsled. De är yrkesverksamma inom området, människor som söker kunskap och stöd, och en intresserad allmänhet.
▶ Här publiceras nyheter dagligen, och här hittar du som medlem många nyheter om nykterhetsrörelsen, om svensk och internationell forskning, politik och människor som du missar om du enbart läser papperstidningen Accent.
▶ En bra hjälp för att hålla koll är att prenumerera på vårt nyhetsbrev – då får du veckans nyheter varje fredag i ett mejl och kan enkelt välja vad du vill läsa.
▶ På accentmagasin.se finns alla texter som publicerats sedan sajten startade samlade och sökbara. Här finns också ett arkiv för alla pappersutgåvor sedan 2006 att läsa som pdf:er.
▶ Här kan du också enkelt lyssna på Accentpodden.

Låt dig gärna inspireras och hämta fakta och argument i Accent, men kom ihåg att det inte är tillåtet att kopiera och publicera artiklar från sajten eller tidningen. (Om du inte är lärare och använder Accent i undervisningen. Då gäller särskillda regler). Däremot går det utmärkt att citera om källan anges, samt förstås att dela artiklar, skicka länkar och liknande. Är du osäker så hör av dig till accent@iogt.se så reder vi ut vad som gäller.

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer