Humor

Skrattfest med Johan Glans

Efter en världsomfattande månadslång turné landar nu komikern Johan Glans i Sverige och kommer under vintern och våren att turnera landet. Hans drygt timslånga föreställning World tour of the world är en skrattfest med massor av igenkänning och vardagshumor.

Johan Glans har seglat upp som en av våra mest folkkära och folkliga komiker. Ingen kan som han släntra in på scenen i sneakers och fritidsskjorta, ungefär som om han bara råkade komma förbi och i förbifarten liksom råkar berätta en lustig grej som förresten hände igår när han….

Han gräver där han står och berättar med lätta penseldrag, vilket genererar gapskratt, och halkar snart, som av en händelse, in på sidospår som också är helt hysteriskt kul. Han har en fenomenal tajming och allt verkar så lekande lätt och självklart för Johan Glans.

Han är inte bara en av våra mest folkkära komiker, utan kanske också den mest sympatiske. Svårt att inte charmas av hans vardagliga, ”svenska” (eller skånska?) framtoning och hans öga för vardagens förtretligheter och dråpligheter. Under-bältet-humor är befriande nog inte hans grej. Han skämtar hellre om frun och barnen därbak i bilen, om pinsamheter i en hotellkorridor och julsångernas egendomliga textrader. Hög igenkänning och oavbrutet kul. Under vintern och våren turnerar han över hela vårt avlånga land och bringar lite ljus i mörkret.

Mer från Accent