Hallå där

Kalle Moraeus

Aktuell med ”Moraeus med mera” på SVT.

Hur känns det att bli programvärd ännu en säsong?
– Det känns som en otrolig ynnest. Jag trodde tidigare att när jag blev bortåt femtio så skulle jobben bli färre, att livet liksom skulle gå lite utför. Men för mig har det varit precis tvärtom. Mitt liv har blivit en riktig trestegsraket, med Melodifestivalen, Körslaget och så det här, programledare för ett eget musikprogram. Så tji fick jag! Detta är ett jättemärkligt, men bra, kapitel i mitt liv.

Hur har kändisskapet förändrat dig?
– Inte alls. Jag är en jordbunden människa som tycker om väldigt vardagliga, vanliga saker och jag är densamma som alltid. Jag har ju en gedigen musikutbildning så jag är väl förankrad och kompetent i mitt yrke och det är det jag har blivit känd för. Det vore förmätet av mig att gnälla på att jag blir igenkänd. Det hör till jobbet. Vill man inte bli igenkänd ska man inte tacka jag till teve. Så jag är bara tacksam och glad.

Hur tankar du energi och inspiration?
– Genom att bara vara en normal människa. Jag gillar att vara hemma och ta det lugnt. Umgås med familjen, spela spel och åka långfärdsskidor. Jag jagar också, det ger mig mycket energi. Musikaliskt inspireras jag av bland annat amerikansk musik, till exempel country. Men jag är musikalisk allätare.

Vad drömmer du om?
– En dröm jag har är att ge mig själv en USA-resa i 50-årspresent. Jag skulle vilja besöka bland annat Texas och New York och kolla in musik. Men ju närmare jag kommer min 50-års dag desto mer tänker jag att ”nä, det är skönt att bara vara hemma också”. Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent