Biodags

Höstmys på Våra gårdars biografer

Finns det något bättre än att sjunka ner i en biofåtölj i höstmörkret och kolla på en riktigt bra film? Det kan man göra på någon av Våra gårdars 45 biografer runt om i landet.

Förutom höstlovsveckor med massor av mysiga barnfilmer, bland annat Leksand och horn, så har filmutbudet även en hel del skräckfilmer att erbjuda, vilket passar perfekt i höstmörkret – särskilt nu när Halloween står för dörren. På några av Våra gårdars biografer arrangeras särskilda Halloween-kvällar, bland annat i Åsele bio, på Röda Kvarn i Orsa, samt på Park bio i Vara.

– Biograf Teatern i Kilafors har en filmfestival helgen den 3-5 november. Programmet innehåller tre dagar av filmvisningar med olika teman, tävlingar och filmfrukost, det blir förhoppningsvis riktigt bra, säger Lili Parsipour, biografkonsulent på Våra gårdar.

Bio Aulan i Mörbylånga har Maraton-Natt nu i helgen – natten mellan 28+29/10 – och visar fem filmer på raken med start från kl 18. De kommer att sälja korv, toast och fika hela natten och hoppas på mycket folk.

Lili Parsipour berättar att våra Gårdars nya ungdomssatsning Bio Nio också får ta plats under filmfesthelgen. Kilafors lokala regissör Johan Bodell, som har jobbat med sin långfilm A Night in The Cabin i LA, kommer att medverka och premiärvisa sin film under en Bio Nio-kväll som riktar sig mot unga. Men vuxna är förstås också välkomna.

Mer från Accent