Boktips

Flygkrasch med förvecklingar

En konstnär och en liten pojke överlever en flygkrasch. Thrillern Före fallet handlar om dem och om vad som föregick olyckan.

Som så ofta  är det slumpen och tidpunkten som avgör vilka val vi gör. När den kämpande konstnären Scott får ett erbjudande om en plats på ett privatflygplan från Marthas Vineyard till New York tackar han utan att tveka ja – han slipper då den långsamma färjan. Planet tillhör några av öns rika sommargäster. Men över havet går något fel och planet störtar.

Scott och en 4-årig pojke överlever mirakulöst och lyckas ta sig i land. Omständigheterna kring deras överlevnad och det faktum att pojken nu är ensam arvtagare till en förmögen mediemoguls familj gör att Scott hamnar i rampljuset. Rykten och skvaller tar fart: vad var det egentligen som hände och varför överlevde just Scott och pojken?

De som var med på flyget får var och en varsitt kapitel i Noah Hawleys Före fallet (Masonit förlag) där läsaren får ta del deras historia före och under flygningen. Det är ett spännande och suggestivt upplägg som gör att man bara måste läsa vidare mot den oundvikliga och ganska överraskande upplösningen.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer