Kultur

Besatthet tema i ny bok

I SJ Watsons nya roman står besatthet och farlig kärlek i fokus. Spännande och komplex dramatik om jakten på en mördare.

ett andra liv

När Julias syster Kate hittas mördad startar jakten på svar. Vad var det som hände? Och vem mördade henne? Julias samvete gnager: har systerns död något att göra med det faktum att det är Julia som i alla år har tagit hand om Kates son Connor? När Julia börjar nysta hittar hon snart en dejtingsajt där Kate varit aktiv. Julia loggar in – och blir fast.

Hon får kontakt med den trevlige och snygge Lukas och mot allt förnuft börjar hon träffa honom, trots att hon är lyckligt gift med Hugh. Men allt är inte rosenskimrande lycka. Lukas visar snart andra, mörkare sidor. Vem är han egentligen? Och har han något med Kates död att göra eller inte? Plötsligt omvandlas efterforskningarna om Kate till Julias personliga mardröm.

SJ Watson skriver bra och det är spännande och komplext om besatthet och relationer från första sidan, man kan inte lägga boken ifrån sig. Inte riktigt lika vass som föregångaren Innan jag somnar. Men alldeles utmärkt likväl (Bazar förlag).

Mer från Accent