Boktips

Läsning för regniga dagar: Udda kidnappningsdrama

Sexton år gammal kidnappas Lily. Åtta år senare dyker hon upp i barndomshemmet med en liten dotter. Baby Doll är ett nervkittlande och läsvärt debutdrama författaren Hollie Overton.

Sexton år gammal försvinner Lily spårlöst. Åtta år senare dyker hon plötsligt upp i föräldrahemmet – med en liten flicka vid sin sida. Hennes älskade tvillingsyster Abby och hennes mor kan knappt fatta att det är sant.

Det visar sig att Lily har hållits fången i en källare av en man hon kände väl och som gjorde henne gravid. En slump ger henne chansen att fly. Slutet gott, allting gott kan tyckas, för kidnapparen lokaliseras snabbt och hamnar i förvar.

Men han är så pass besatt av Lily – och andra unga flickor visar det sig – att han inte tänker släppa henne så lätt. En katt-och-råtta lek tar sin början.

Samtidigt försöker familjen reparera gamla sår och hitta tillbaka till varandra. Det är komplicerat. Abby är gravid med Lilys ex. Och vad hände egentligen med fadern efter att Lily försvunnit? Det som är intressant med den här historien är att den berättar om det som händer efter kidnappningsdramat.

Det är lätt att tänka att lyckan måste vara total och att det bara är att ta vid där man slutade. Men så blev det inte för Lily och hennes familj. I stället börjar en ny kamp. Spännande, intressant – men upplösningen är ganska given.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer