Halloween

Skräckfest i Skarpnäck

Den nybildade UNF-föreningen Övernaturlig gillar spöktåg och allt övernaturligt. Den 2 november bjuder de in till Halloweenfest.

Stämningsfulla dekorationer, ”överdrivna mängder godis”, och pris för bästa utklädnad – det är bara några av ingredienserna som utlovas när UNF Övernaturlig och IOGT-NTO-föreningen Vildvuxen planerar storslagen skräckfest. Lördagen den 2 november i Hangaren i Skarpnäck, i södra Stockholm, är det dags.

Roxy Samuelsson. Foto: Privat.

– Det blir en rolig kväll med härliga människor och bra musik, säger Roxy Samuelsson, ordförande i UNF Övernaturlig.

Föreningen startades för bara ett par månader sedan, när Roxy Samuelsson värvades till UNF helt spontant av en kompis. Hon och ett par vänner beslutade sig för att starta en egen förening, och precis som namnet på föreningen antyder har gruppen en förkärlek till allt övernaturligt.
På gruppens sida på Facebook har de som symbol ett ouijabräde, något som brukar användas till exempelvis spel förknippade med ockultism, som ”anden i glaset”.

– Vi gillar spöklika saker, fenomen som inte är helt naturliga. Därför vill vi göra fler saker på det temat och när Halloween närmade sig passade det ju bra att ordna en fest. UNF Vildvuxen kontaktade mig och sa att de ville hjälpa till, säger Roxy Samuelsson.

En annan plan UNF Övernaturlig – som än så länge består av fyra personer – är att åka till en övergiven tunnelbanestation på blå linjen i Stockholm.

– Där sägs det att spöktåget Silverpilen brukar stanna. Det var en station som aldrig öppnade och man kan fortfarande se själva stationen när man åker förbi. Vi skulle vilja åka dit och titta någon gång, säger Roxy Samuelsson.

Halloweenfesten är gratis, och medlemmar i UNF, IOGT-NTO eller Junis mellan 10 och 27 år är välkomna. Än så länge har Roxy Samuelsson inte bestämt vad hon ska klä ut sig till, och vilka alternativ hon väljer mellan vill hon heller inte avslöja.
– Men jag kommer ändå inte kunna vinna eftersom att jag är en av domarna, säger hon.

Gott om godsaker blir det också att sätta vampyrtänderna i – men helt utan blod. Roxy har nämligen bestämt att allt som serveras ska vara veganskt på festen.

– Som vegan kände jag själv att det vore skönt för folk att slippa fråga sig fram om vad som går att äta och inte. När allt är veganskt blir det enklare för många!

Mer från Accent