Söderhamn

Kondis sponsrar IOGT-NTO:s kamratstöd

Istället för att kasta överblivet fikabröd sponsrar Konditori Tewes i Söderhamn IOGT-NTO:s kamratstöd i staden. ”Det känns bra i hjärtat”, säger butikschefen.

Ibland säljs inte alla färska bakverk på Konditori Tewes på Köpmangatan i Söderhamn. Sedan en tid tillbaka skänker konditoriet överblivna varor till IOGT-NTO:s lokala kamratstöd.

Butikschefen Madelen berättar att det var representanter från kamratstödet som själva tog initiativet. De kom helt enkelt in på konditoriet och ställde frågan.

– De sa att många i gruppen inte har möjlighet att komma ut och fika socialt, och undrade om vi kunde tänka oss att sponsra deras verksamhet. Jag tyckte det lät som en viktig grej. Det kändes bra i hjärtat, säger Madelen.

De flesta bakverken går åt i butiken, som funnits på orten sedan 1957, men i värsta fall händer det att bröd och bullar som inte sålts måste kastas. Därför tycker Madelen det känns fint att skänka fikat till några som faktiskt behöver det. Och samarbetet lär fortsätta, säger hon:

– Det märks att de är jättetacksamma när de är här. Jag ser att det verkligen betyder mycket.

Kamratstödet ses vanligen på måndag- och fredagkvällar, på Godtemplargården eller i Morviken. Madelen kände inte till den lokala föreningen tidigare. Konditoriet har visserligen sponsrat lokala idrottslag och föreningar, men detta var första gången de fick upp ögonen för IOGT-NTO:s verksamhet.

– Det känns väldigt roligt med ett nytt samarbete och att få träffa nya människor i Söderhamn, säger hon.

Mer från Accent