IQ

Juan-Pablo Roa blir IQ:s nya vd

Juan-Pablo Roa har utsetts till ny vd för IQ. Han har tidigare varit politiskt sakkunnig hos Gabriel Wikström.

IQ:s nya vd är utsedd. Det blir Juan-Pablo Roa som efterträder Magnus Jägerskog den 9 mars. Juan-Pablo Roa kommer närmast från en tjänst som ämnessakkunnig på kansliet för strategi- och framtidsfrågor på Statsrådsberedningen. Tidigare var han politiskt sakkunnig hos folkhälsominister Gabriel Wikström.

– Det känns fantastiskt. Jag tycker att IQ är en fantastisk organisation med en otrolig utveckling. När möjligheten dök upp blev jag bara tvungen att hoppa på, säger en nöjd och glad Juan-Pablo Roa till Accent.

Innan han kom till socialdepartementet hade han inte jobbat med ANDT-frågor.

– Nej, jag har jobbat med PR och kommunikation tidigare. Det var när jag jobbade med Gabriel Wikström som mitt intresse för frågorna väcktes. Det är intressanta och viktiga frågor där det finns stora möjligheter att åstadkomma något, säger han.

Vad vill du åstadkomma då?

– Jag har inte hunnit fundera över det ännu. Jag har fram till mars på mig att tänka, men jag tycker att Magnus Jägerskog har gjort ett otroligt bra jobb och det ska bli roligt att få följa upp det, säger han.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?

– Samverkan för en bättre fotbollsupplevelse alkohol på arbetsplatsen som IQ har på gång just nu tycker jag är spännande projekt. Sättet man jobbar med alkoholnormen tycker jag är bra. IQ är framsynta och ofta först på bollen. Hur de jobbar med vardagsdrickande är ett bra exempel, säger han.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer