Trafiknykterhet

Årets Trafikhjälte ryckte bilnyckeln från rattfyllerist

Daniel Bäckström hindrade en berusad person från att kära vidare i sin bil. I dag, på Trafiknykterhetens dag, tilldelas han utmärkelsen Årets trafikhjälte av Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF.

Daniel Bäckström från Stallarholmen följde efter en rattfyllerist. När rattfylleristen krockade med en lyktstolpe passade Daniel Bäckström på att ta hans bilnycklar så att han inte kunde fortsätta färden. Han skulle inte tveka att göra om samma sak igen. Det skriver MHF i ett pressmeddelande.

– Tänk om mina barn varit ute och gått här när rattfyllot var i farten, det kunde ha slutat riktigt illa, säger Daniel Bäckström.

Av motiveringen till Daniel Bäckströms utmärkelse framgår att:

”Daniel visade prov på sinnesnärvaro och beslutsamhet, och en form av civilkurage som vi skulle önska att fler vågade visa.”

Priset består av 10 000 kr, ett diplom samt en hedersstatyett i glas.

Årets Trafikhjälte är någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage och handlingskraft i risk- och olyckssituationer i trafiken. Hjälten är en förebild vars exempel motiverar andra att ingripa när någon behöver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka.

Mer från Accent