Storbritannien

Varannan kvinna i Storbritannien dricker för mycket

Nu är det fler brittiska kvinnor som har problem med alkohol än som inte har det. Brittiska kvinnor trakasseras oftare än kvinnor i andra länder av personer som druckit.

Enligt en ny undersökning från WHO dricker 55 procent av kvinnorna i Storbritannien riskabla mängder alkohol. Det rapporterar The Independent.

Vanligaste anledningen att sluta dricka är rädsla för sexuella övergrepp.

I undersökningen har WHO använt sig av Alcohol Use Disorders Identification Test, AUDIT, ett frågeformulär där den högsta poängen är 20. Över 13 poäng tyder på beroende av olika grad. Fjorton procent av de brittiska kvinnorna hade en poäng som var högre än 16. Globalt ligger genomsnittet på 9,6 för så höga poäng.

En bidragande orsak till de höga siffrorna kan vara dålig kontroll på serveringsställen. Närmare tre fjärdedelar av de som deltog i undersökningen svarade att de trodde att en berusad person skulle serveras alkohol vid besök på en bar.

Var femte rapporterade också att de någon gång blivit utsatts för sexuella trakasserier av en berusad person, vilket är 30 procent fler än genomsnittet i världen.

Var tjugonde rapporterade också att de utsatts för fysisk misshandel av en berusad person. Även det är 30 procent över genomsnittet.

WHO:s globala drogvaneundersökning genomfördes för elfte året. Mer än 120 000 personer i 50 länder har deltagit.

Mer från Accent