Alkohol

Idaho vill lösa alkoholproblem den akademiska vägen

Från och med det här läsåret kommer alla studenter med dåliga resultat att stängas av från vidare studier. Anledningen är att man vill komma till rätta med studentfylleriet.

Som ett led i en större översyn av Idahos universitets alkoholarbete har skolan fattat beslutet att stänga av alla studenter vars medelbetyg ligger under en viss nivå vid slutet av höstterminen. Oavsett om alkoholkonsumtion ligger bakom de dåliga resultaten eller ej. Det skriver Inside Higher Ed, en nyhetswebbplats för högskolor och universitet i USA. Undantag görs bara för studenter som misslyckats på grund av sjukdom, anhörigs bortgång eller liknande omständigheter.

Idén är oprövad, men studierektor Bruce Pitman tror att det kommer att hjälpa studenter att få bättre resultat och förbättra klimatet på skolan.

− Vi hoppas att detta ska uppfattas som en god form av intervention och en hjälp för studenter som inte har någon plan för sina studier utan bara fortsätter ännu en termin utan att få några resultat. Men det är också ett försök att förhindra att studenter som struntar i studierna och inte går på föreläsningar drar med sig andra, säger han.

Och alkohol verkar spela viss roll för de studenter som presterar dåligt.

− Även om studenterna befann sig här på campusområdet var det inte alltid de akademiska studierna som upptog deras tid. De var ofta engagerade i andra aktiviteter där alkohol, eller andra droger, ofta ingick. Vi behövde göra något åt situationen och säkerheten på campus och beslöt att prova en strategi relaterad till våra akademiska regler, säger Bruce Pitman.

De senaste tre – fyra åren har antalet händelser och incidenter på universitetet ökat. Studenter har råkat ut för trafikolyckor, och några har till och med ramlat ner från tak. Flera har fått läggas in på sjukhus.

Representanter för flera andra universitet är kritiska till åtgärden. En anser att det vore bättre att be studenterna att frivilligt göra ett uppehåll i studierna i stället för att slänga ut dem. En annan tycker att man borde göra mer för att förändra traditionerna bland studenterna och att få restauranger, barägare och andra i samhället runt skolorna att ta sitt ansvar.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer