Alkoholstopp på amerikanska flyg

Flygfyllan värre än någonsin

Efter besvärliga situationer med berusade passagerare slutar nu flera amerikanska flygbolag att servera alkohol.

Många flygbolag har begränsat alkoholserveringen under pandemin. Men nu tvekar flera bolag inför att återgå till det normala, rapporterar Washington Post. Anledningen är att de råkat ut för fler situationer än normalt med berusade passagerare som beter sig illa.

Det har förekommit att passagerare druckit medhavd alkohol, gett sig på flygpersonalen eller vägrat att bära mask under flygningen. Sedan början av året har 2 5000 rapporter om dåligt beteende lämnats in till Federal Aviation Administration. Av dem handlar 1 900 om passagerare som vägrar följa regler om att bära ansiktsmask.

Flygbolaget Southwest har bestämt sig för att skjuta upp återinförandet av alkoholservering på sina flygningar efter en incident där en berusad kvinna angripit personal ombord på ett flygplan. Istället kommer de nu bredda sitt sortiment av alkoholfria alternativ och kaffe.

I ett uttalande skriver bolaget att man i hela branschen sett en ökning av störande beteende från passagerare: ”Vi inser att detta är en besvikelse för många, men känner att detta är rätta beslut sett till säkerheten och bekvämligheten för alla ombord”.

Även American airlines valde strax efter Southwests uttalande att skjuta på att återinföra alkoholförsäljning i ekonomiklass (som pausats sedan mars). I första klass kommer de dock fortsätta att erbjuda alkohol. I ett uttalande till sin anställda skrev American Airlines att många passagerare kan vara extra oroliga med anledning av förändringar som kommit med pandemin, och att man råkat ut för flera ”djupt besvärande situationer” på sista tiden.

United Airlines är ytterligare ett flygbolag som beslutit att låta återinförandet av alkohol ombord ta tid. I nuläget serveras alkohol endast på långaflygningar.

Mer från Accent