Ungdomar

Enkelt för unga att få tag på alkohol från färjan

Ungdomar får lätt tag på alkohol från färjorna som kommer till Kapellskär och Grisslehamn i Norrtälje, rapporterar p4:s Stockholmsnyheter idag.

Enligt Mia Logård, ungdomsutredare på närpolisen i Norrtälje är det många fler ungdomar som omhändertas för fylleri i Norrtälje än till exempel i Täby, vilket tyder på att de har större tillgång till alkohol.

− Vi ser spriten på stan, öl och sånt som vi ser kommer från våra båtar. Som till exempel på skolavslutningen där vi hade väldigt stora beslag av alkohol ifrån båtarna, säger Mia Logård, till Radio Stockholm.

Hon berättar för Radio Stockholm att polisen försöker arbeta med kontroller när båtarna anländer, men att det inte är några stora kontroller det handlar om.

Igår polisanmäldes ett ambulansföretag för att ha lämnat en berusad 14-årig flicka kvar på en fest i Norrtälje trots att hon inte var kontaktbar. Det var flickans pappa som polisanmälde händelsen.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer