Alkohol

Drunkorexia ökar i USA

Berusningsdrickandet bland vuxna i USA har ökat. Med det har också följt ett ökande antal, särskilt kvinnor, som undviker att äta för att kompensera alla kalorier i alkoholen.

I USA ökar berusningsdrickandet bland vuxna i medel- och överklassen på ett alarmerande sätt. Det rapporterar Click Orlando.

Enligt Centers for Disease Control and Prevention dricker sig en av sex vuxna fulla minst fyra gånger I månaden.

– Berusningsdrickande definieras av hur mycket alkohol du dricker under en tvåtimmarsperiod: tre–fyra drinkar för kvinnor och fyra–fem för män, säger Daniel Bober, psykiatriker, till Click Orlando.

Enligt Bober behöver det inte handla om personer med beroende.

– Många uppfattar inte att de har några problem med alkohol. Alkohol har blivit ett mindre lyckat sätt att handskas med livet, säger han.

En kvinna som inte vill framträda med sitt namn säger att hon rutinmässigt dricker en flaska vin eller mer på en kväll.

Fler kvinnor än män som berusningsdrickar undviker också att äta för att inte öka i vikt när de får så mycket kalorier från alkohol. Fenomenet kallas drunkorexia.

– Om man bara ska inta en viss mängd kalorier på en dag vill du få i dig dem när du har kul. Du vill inte konsumera dem på tråkig mat, säger den anonyma kvinnan.

Även om de som dricker inte uppfattar att de har problem med alkohol löper de större risk för hjärtsjukdomar, cancer och leverskador.

– Vi vet att det här sättet att dricka påverkar alla delar av kroppen, säger Daniel Bober.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer