New York

Diplomat: FN måste nyktra till

Diplomater i FN:s budgetutskott kommer regelbundet till förhandlingarna berusade – ibland så att de knappt kan stå. Nu reagerar USA och vill göra förhandlingarna helnyktra.

– Budgetförhandlingarna försvåras av att diplomater dyker upp fulla, säger Joseph Torsella, som representerar USA i FN:s budgetutskott till Reuters.

Förhandlingarna, som hålls varje år, brukar bli segdragna. En diplomat berättar för Reuters att i vissa fall har folk dykt upp stupfulla, kanske i ett försök att dra ut ännu mer på förhandlingarna.

USA har nu lagt fram ett förslag om att förhandlingarna ska vara helnyktra zoner.

– Även om min regering är tacksam för de strategiska möjligheter som senaste tidens sedvänja gett upphov till, så låt oss spara champagnen tills förhandlingarna avslutats framgångsrikt och på så vis förbättra kommitténs rykte samtidigt, säger Joseph Torsella.

Alla håller dock inte med om att berusade diplomater är något vanligt under förhandlingarna.

– Det är absolut inte så att alla på mötena är berusade. De som deltar i förhandlingen är nyktra, förklarar en anonym diplomat för Reuters.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer