Sveriges största tidning om nykterhet, alkohol och andra droger söker en nykter och samhällsintresserad journalist för ett vikariat på heltid 1 april – 31 december 2022.

Det händer mycket inom Accents områden alkohol, narkotika, nykterhet och demokrati. Vi söker dig som är intresserad av, och har kunskap inom Accents bevakningsområden, är allmänbildad och formulerar dig väl.

Vi är en liten redaktion och arbetsuppgifterna är varierade: Du deltar aktivt i idéarbete och omvärldsbevakning, skriver nyheter till webben, längre reportage till papperstidningen, fotograferar, bildbehandlar, läser korrektur, är beredd att resa i tjänsten och att ibland arbeta på kvällstid och helger. Som person tar du initiativ, är prestigelös, ansvarsfull och noggrann.

Du har journalistutbildning (eller motsvarande) och arbetslivserfarenhet. Digital kompetens utöver det grundläggande, språkkunskaper, samt kunskap om nykterhetsrörelsen och ideell sektor är meriterande.

Accent ges ut fem gånger per år som papperstidning och publicerar varje vardag nyheter på accentmagasin.se. Till Accent hör även Accentpodden. Vi är närvarande i sociala medier, främst Facebook, Instagram och Twitter, och arbetar i WordPress, InDesign, Photoshop, Canva och Audition. Den fysiska redaktionen är placerad i Stockholm, men vi arbetar huvudsakligen digitalt och har haft medarbetare på andra platser i landet.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta chefredaktör Ulrica Ambjörn på ulrica.ambjorn@iogt.se. Läs också Accents policy för innehåll och redaktionell plattform.

Mejla din ansökan, med kontaktuppgifter till referenser, till ulrica.ambjorn@iogt.se. Intervjuer kommer att ske löpande.

Accent är IOGT-NTO:s medlemstidning. IOGT-NTO är Sveriges största nykterhetsorganisation, vars vision är en värld där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. Huvudkontoret ligger i Stockholm, men IOGT-NTO har anställda i hela landet.