Nykterhet

Peter Axelsson ny förbundssekreterare i NBV

Efter elva år som informationschef på Svensk Biblioteksförening går Peter Axelsson över till en tjänst som förbundssekreterare på studieförbundet NBV.

Hallå där, varför väljer du att gå till NBV?

– Det känns kul att få möjlighet att arbeta inom ett område där mina erfraenheter från biblioteksvärlden och nykterhetsrörelsen är viktiga. Både biblioteken och studieförbunden är ju en del av folkbildningen.

NBV har gått igenom en turbulent period med många chefer som kommit och gått, hur ser du på det?

– Jag tycker att vi ser framåt istället. Det känns bra att få jobba tillsammans med Åke Markusson, NBVs nya rektor. Vid förbundsmötet valdes ju även en ny styrelse med Jonatan Hjort som ordförande.

Vad blir dina uppgifter som förbundssekreterare?

– Jag vet inte exakt hur tjänsten kommer att formas, men det kommer inledningsvis att handla om att bygga kontakt med medlemsorganisationerna och om att utveckla NBV:s informations- och kommunikationsarbete.

Du är kanske mest känd som upphovsmannen bakomden prisbelönta kampanjen ”Library Lovers”. Kommer vi att få se en ”NBV Lovers” nu?

– Ha ha, spännande fråga. Nej, men det finns massor av spännande saker som sker runt om i NBV-landet som borde synliggöras och berättas om. Men till att börja med måste jag lära mig NBV bättre.

Peter Axelsson har tidigare arbetat på Folkets Hus och Parker och som informationschef för IOGT-NTO-rörelsen. Han har också varit förbundsordförande i UNF. Tjänsten på NBV tillträder han i oktober.

Pierre Andersson

Mer från Accent