På plats i Atlanta

Efter en resa som bland annat omfattade en fyra timmar lång försening på O’Hare är jag framme i Atlanta. I morgon börjar Nicar 2015 – en konferens som får fantastiska lovord från andra svenska journalister som varit på den. Tanken är förstås att Accent i framtiden ska bli ännu vassare på granskande journalistik, kunna hantera stora mängder data och presentera resultaten på ett snyggt och pedagogiskt sätt. Ska bli galet intressant – en stor del av konferensen är hands on-pass och fokus ligger verkligen på att plocka upp verktyg man kan använda i vardagen.

Konferensen är dock mest ett stopp på vägen – det slumpade sig så att jag kunde ta den på väg till mitt egentliga resmål och extrakostnaden blev därmed liten. Nästa vecka åker jag till Denver, Colorado, för att titta närmare på vad som hänt sedan de legaliserade marijuana för lite över ett år sedan. Resultatet får ni läsa först i juni, men det kanske kan bli en och annan bloggpost på den här platsen redan nu.

När Kristina Sperkova hörde att jag skulle till USA berättade hon också att IOGT International arrangerar ett sidoevent om alkohol och våld i nära relationer i samband med CSW59 i FN-skrapan. Egentligen ett par dagar efter min planerade hemfärd, men när jag lyckades boka ett par intervjuer om cannabisfrågan också i New York och Washington blev det läge att hänga kvar även till CSW.

Har förresten hunnit med ett studiebesök på CNN:s huvudkontor här i Atlanta. Kontrollrum, nyhetsrummet (tre skift med omkring 80 journalister i varje, bemanning dygnet runt) och studion där Robin Meade just höll på att avsluta Morning Express på CNN:s systerkanal HLN. Kul!

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer