Gör din röst hörd på kongressen

Valåret 2018 firade demokratin i form av den allmänna rösträtten 100-årsjubileum i Sverige. Detta samtidigt som vi ironiskt nog genomgick en utdragen parlamentarisk kris, som först i år landat i att Sverige fått en ny regering. Visserligen en skör sådan, men dock, en demokratiskt vald regering. Det är lätt att kritisera och raljera över situationen, många tyckare har gormat och gjort sig lustiga över politikernas ”sandlådenivå”. Och visst kan (och bör) man ifrågasätta vissa utspel och formuleringar. Men sanningen är att valresultatet, och därmed det uppdrag vi väljare gav det demo­kratiska systemet, var minst sagt tufft.

Folkrörelsen IOGT-NTO har en lång tradition av demokrati. Många är de som vittnat om den skolning de fått i nykterhetsrörelsen, nu senast Farida al-Abani, nyvald partiledare i Feministiskt initiativ (Här hittar du en intervju Accent gjorde med henne inför partiledarvalet). Att vara folkvald politiker, eller för den delen förtroendevald i IOGT-NTO, innebär hårt arbete, förmåga att lyssna, lära, nå ut, argumentera, och omsätta ideologi i handling. Ofta handlar det om att hitta godtagbara kompromisser för att förflytta sig åt det håll man vill och nå resultat. I juni är det kongress i IOGT-NTO. Viktiga frågor ska avhandlas, några av dem är redan välkända.

För dig som medlem, och/eller förtroendevald, finns möjligheten att framföra din åsikt om de frågor som är på agendan, men också att lyfta nya. Varje medlem kan fram till den 16 april lämna in motioner (förslag) till förbunds­styrelsen. Passa på att göra din röst hörd.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer